Tetszik vagy sem: a boldogsághoz semmi más nem kell, mint eldönteni, hogy mit szeretnék. Egy nagyon vidám bejegyzést szerettem volna írni emelkedett hangulatban, de addig halogattam még elérkezett egy számomra meghatározó évforduló. Azt érzem most kell igazán erősnek lennem és gyakorlatba ültetni azt, amit "tanulok". Ezért ma írok, mert ma van...

Áttörés

2024.03.26

Jól érzem magam ! Megértettem és megtapasztaltam, hogy a változás eléréséhez : változnom kell. Kemény munka de megéri. Egy éve indultam el az önismereti utamon, de őszintén szólva az utóbbi hetekben éreztem az eredményét a próbálkozásaimnak.

"Amilyen a kutya, olyan a gazdája" Hm... milyen hízelgő ez a kijelentés addig, amég azt mondják hogy a kutyám szép, okos és aranyos. Na és mi van azzal, amikor "makogni" kezd az autóban vagy "agresszív"? Kivétel erősíti a szabályt? Na persze...

Engedd, hogy az intuícióid irányítsanak. Bízz bennük. Ne küzdj, fogadd el, hogy kontroll nélkül is működik minden. Méghozzá jól. Merj szeretve lenni! Kognitív viselkedésterápia a mindfulness jegyében. - Ez a könyv remek példa arra, hogy a belső megérzéseim mindig helyesek és értem vannak.

A pillanat

2024.02.14

Csak élveztem a parkvárosi sétát a kutyámmal, a gyönyörű házak látványát és a légkört. Egy pillanatra megszűnt a tér és idő és olyan volt, mintha kívülről látnám magam a nagyon közeli jövőben. Romantikus, meghitt séta volt egy csendes környezetben a szeretet, a kötődés és a melegség érzésével. Éreztem, hogy amire igazán vágyom úton van felém....

Az új év:

2024.01.25

Tanultam a tavalyi leckékből ? - Nem! Belefutottam ugyanazokba a hibákba? - Igen.

Holnap lesz a szülinapom. Ahogyan a dal is szól, "Megint egy évvel öregebb lettél és bölcsebb is talán".

Nem lett. Azt éreztem mostanában, hogy a szakemberekkel történő beszélgetés során felszínre tört a sok múltbeli emlék, amit évtizedekig elfojtottam és szomorúbb vagyok, mint valaha. Itt vagyok 30 évesen, annyi traumával, ami túl sok egy embernek és nem ott tartok az életben, ahol terveztem.

Nem szabad elkeseredni amikor letérünk az útról. Most egy érzelmi hullámvasúton ülök és amikor fent vagyok úgy érezem, most megértettem mindent, amikor pedig mélypontra kerülök úgy érzem mindent kezdhetek előröl. Pedig minden helyzet tanít bennünket.

Tényleg működik! A pozitív gondolkodás, az elfogadás, a türelem, az, hogy csak minden ok nélkül jól érezzük Magunkat változást hoz !

Készítsd el weboldaladat ingyen!